ZF Live

Măcel pe burse. Urmează o nouă criză mondială? VIDEO

25.08.2015, 13:25 15938

Video ZF Live.Manolescu, OTP Fonduri: Momentele de panică de pe burse creează oportunităţi de cumpărare de acţiuni valoroase

Momentele de panică de pe burse creează oportunităţi de rebalansare a portofoliului sau de creştere a expunerii pe anumiţi emitenţi care au devenit ieftini, ceea ce am făcut şi noi la BVB, a spus la ZF Live Dragoş Manolescu, director investiţii OTP Fonduri.

Am rebalansat un pic portofoliul. Am cumpărat emitenţii în care am văzut valoare şi am vândut dintr-un emitent. Pe BVB suntem expuşi pe 17-18 acţiuni. Nu sunt condiţiile din 2008, nu e o bulă care să se spargă. Semăna mai degrabă cu 2011, cu impactul exploziei de la Fukushima şi corecţia de după, şi cu episoadele de anul trecut din septembrie-octombrie si decembrie”.

La rândul lui, Nicu Grigoraş, director tranzacţionare Intercapital Invest a spus la ZF Live că

majoritatea celor care au vândut ieri la pe BVB au fost investitori de retail, aceştia reacţionând primii în condiţii de panică. Totuşi, volumul de tranzacţionare a fost de 10 ori peste cel obişnuit, deci sigur au fost şi investitori investiţionali, care au vrut sa reducă din expunere.

“Ca investitor, când vezi scăderi de 10% deja nu mai ai ce face. Astepti să vezi ce se intâmplă, unde se opreşte corecţia”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO