ZF Live

Mihaela Tyrel de Poix, CEO Serve: În cinci ani ne dorim să fim listaţi în cel puţin cinci restaurante cu stele Michelin din Europa

Autor: Cristina Bellu

09.03.2015, 00:06 216
Mihaela Tyrel de Poix, proprietarul SERVE, producător de vinuri de talie medie cu un business de 16 mil. lei (3,5 mil. euro) anul trecut, se aşteptă la o creştere uşoară a cifrei de afaceri în 2015.
 
„În ultimii ani am avut creşteri între 5 şi 7% care au venit în special de pe piaţa internă. Pentru 2015 mă aştept să creştem în continuare. Semnele sunt bune, ianuarie 2015 a fost cea mai bună lună ianuarie din ultimii cinci ani. Obiectivul echipei pentru următorii cinci ani este să fim listaţi în cel puţin cinci restaurante cu stele Michelin din Europa“, a declarat la ZF Live Mihaela Tyrel de Poix, proprietarul SERVE.
 
SERVE, o afacere fondată în urmă cu 20 de ani de către excentricul conte francez de origine corsicană Guy Tyrel de Poix, a fost prima investiţie privată din industria locaa vinului, punând pe piaţă primul brand de vin din capitalism, Vinul Cavalerului. Stomatolog de meserie şi provenind dintr-o familie cu istorie veche în producerea vinurilor, Guy de Poix ajunge în România din întâmplare unde descoperă potenţialul Dealului Mare, una dintre principalele regiuni viticole ale ţării.
 
„SERVE este prima firmă privată de vinuri din România, după Revoluţie. Am fondat firma în 1993 împreună cu Guy Tyrel de Poix. Am ales regiunea Dealu Mare pentru că acolo am găsit o exploataţie mică pentru acea perioadă, sub 1.000 de hectare, la Ceptura (comuna - n.red.). Am retehnologizat crama existentă, am creat gama Vinul Cavalerului care a ieşit pentru prima oară pe piaţă în 1994, din vinuri cumpărate în sistem de negociere. În 1995 am avut prima recoltă“, a spus Mihaela Tyrel de Poix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO