ZF Live

Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România: Am pornit de la educarea fermierilor şi ducem digitalul în comunicarea cu fermierul

Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România:

Avem diverse strategii de discuţii pentru fiecare. Nu avem un şabon, ci ne adaptăm. Sunt fermieri care investesc în tractoare sau în fermă, dar majoritatea îşi doresc creşterea profitabilităţii şi producţiei medii la hectar.

Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România: Avem diverse strategii de discuţii pentru fiecare. Nu avem un şabon, ci ne adaptăm. Sunt fermieri care investesc în tractoare sau în fermă, dar majoritatea îşi doresc creşterea profitabilităţii şi producţiei medii la hectar.

Autor: Florentina Niţu

24.08.2020, 08:00 529

♦ Anul trecut, Agrii România a avut circa 200 milioane de euro ca cifră de afaceri, situându-se în top 3 companii de profil, cu 460 de angajaţi.

Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România, parte a grupului irlandez Origin, companie ce furnizează la nivel naţional de servicii agronomice, îngrăşăminte şi persticide, cu circa 7.000 de fermieri în portofoliu, ce au în total o suprafaţă cultivată cu cereale de 1,7 milioane de hectare, susţine că producţia agricolă din acest an ar putea scădea cu 30-50% din cauza secetei.

„Parcurgem o perioadă dificilă, iar agricultura se judecă pe media unor ani. Anul acesta a fost foarte greu şi a pus la grea încercare fermieri din partea Moldovei şi din sudul ţării. Însă, credem că este doar un an greu şi suntem pozitivi c va fi bine în următorii. Seceta pronunţată din primăvară a afectat foarte mult grâul şi cea de acum afectează porumbul. Statisticile arată o scădere a producţiei agricole de 30-50% în acest an“, a spus Monalisa Ungureanu, CEO al Agrii România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO