ZF Live

Nicole Duţu, autoarea romanului ,,Cum l-am învins pe Dracula”: În ziua de astăzi literatura nu mai este o miză

Autor: Georgiana Mihalache

20.04.2017, 00:04 356

Procesul de a scrie o carte implică talent, dar şi multă muncă, mai ales în contextul în care literatura nu mai reprezintă o miză în faţa vedetelor promovate de mass media, consideră Nicole Duţu, autoarea romanului ,,Cum l-am învins pe Dracula”, invitată în cadrul emisiunii ZF Live.

,,În România nu există canale media care să promoveze literatura. Daca vinzi 1.000 – 2.000 de exemplare eşti bestseller. Nu înseamnă că fiecare carte vinde”, a spus Nicole Duţu.

Povestea cărţii scrise de Nicole Duţu urmează o continuare a poveştii lui Dracula, personajul creat de scriitorul irlandez Bram Stoker, şi combină stilul romanului poliţist din prima parte cu lumea fantastică prezentată în a doua parte a cărţii.

,, Povestea lui Bram Stoker a fost foarte apreciată, bine primită în epoca respectivă, eu am încercat să fac ceva diferit”, a mai spus Nicole Duţu.

Autoarea a precizat că scrie în singurătate şi obişnuieşte să îşi organizeze sesiuni de scris în care să plece pentru a lucre pentru şase – şapte zile, fără a avea acces la telefon sau la tehnologie.

Cartea a fost lansată la Târgul Internaţional de Carte şi Muzică din Braşov, iar planurile autoarei vizează să o aducă şi în librăria din Cărtureşti din Capitală.

Nicole Duţu a terminat o facultate de teatru, a jucat în telenovele şi a făcut un master în arta romanului la Londra.

,,Fiecare universitate din Londra are un master de scriere creativă pentru că acolo literatura are miză, se fac filme după carţi. Există posibilitatea ca, scriind în engleză, să ajungi pe piaţa americană”, a mai precizat Duţu.

Referitor la piaţa românească, Nicole Duţu a spus că în România nu există o cultură a cititului. ,,Românii nu au bani să-şi cumpere cărţi, nu există această cultură a cititului. Sunt intelectuali care citesc Cartarescu, Liiceanu. Sunt fetele romantice care citesc ,,50 de umbre ale lui Gray”, a mai spus Duţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO