ZF Live

Un fermier român a plătit anul trecut 250.000 de euro pentru un tractor

Autor: Gabriel Razi

21.03.2013, 13:15 14260

Cel mai scump utilaj vândut anul trecut de retailerul NHR Agropartners, care vinde pe piaţa locală tractoare şi combine produse de compania fabrica italiană New Holland, a fost un tractor de 500 de cai putere pentru care un fermier a plătit 250.000 de euro, a spus azi la ZF Live, Monika Puiu, managing director al NHR Agropartners.

A fost cumpărat de un fermier din vestul ţării care lucrează aproximativ 7-9.000 de hectare de teren. O astfel de investiţie se recuperează în trei-cinci ani.

Parcul naţional de tractoare se ridică la 165.000 de unităţi, mai bine de două treimi din aceste utilaje fiind produse înainte de 1989. Anul trecut s-au vândut în România aproximativ 2.000 de tractoare agricole. Aproape în totalitate, utilajele vândute local sunt importante în condiţiile în care industria locală este în genunchi. Pe plan local tractoare mai sunt produse de IRUM Reghin şi de MAT Craiova. Semănători sau pluguri cu disc mai sunt produse local de Mecanica Ceahlau şi de italienii de la Maschio Gaspardo.

Mai multe subiecte din ZF Live puteţi urmări aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO