Deşi România atrage atenţia investitorilor internaţionali, piaţa locală continuă să fie slab dezvoltată şi insuficient pregătită pentru a susţine aceste investiţii. Chiar şi marile companii globale, care sunt gata să pătrundă pe piaţă, pe segmentul camine pentru studenţi se confruntă cu o mare problemă: lipsa unor dezvoltatori locali capabili să gestioneze şi să finalizeze proiectele necesare, ceea ce întârzie intrarea capitalului străin în România. Acest blocaj ar putea pune în pericol oportunităţile de dezvoltare pe termen lung, având în vedere că investitorii aşteaptă soluţii concrete şi parteneri de încredere pe plan local, este de părere Alin Buftea, partener în cadrul firmei de avocatură DLA Piper.
„Există interes mai mare aici, există un interes punctual pentru România. Unul dintre jucătorii importanţi din lume spunea că ei sunt gata să intre în România, dar le trebuie un dezvoltator local care să le dezvolte şi, ulterior, ei să cumpere, să intre investitori” a declarat Alin Buftea, partener în cadrul firmei de avocatură DLA Piper, la ZF Live.
Mai mult, piaţa românească nu este încă definită clar în multe domenii, iar unul dintre exemplele cele mai relevante este sectorul senior living, destinat persoanelor vârstnice. Deşi acest sector este un trend deja bine stabilit în Europa de Vest, în România încă nu există suficiente proiecte dedicate acestui segment, iar cererea nu este satisfăcută. Lipsa unei infrastructuri corespunzătoare şi a unor reglementări clare face ca România să rămână în urmă, pierzând astfel o oportunitate importantă de dezvoltare economică şi socială.