ZF Live

VIDEO. Florin Câţu, analist financiar, la ZF Live: Pentru început aş reduce TVA la cel puţin 19%

25.01.2015, 17:33 193

Pe termen scurt singurele instrumente pe care le avem sunt politica monetară şi politica fiscală. Politica monetară a început să se relaxeze. Încă nu avem lichidate pe termn lung, momentan avem doar pe termen scurt, a declarat Florin Câţu la emisiunea ZF Live de vineri, 23 ianuarie.

Aş reduce în primul rând TVA. Cel puţin la 19%, măcar să mergem unde am fost. Problema este că au existat guverne care şi-au asumat riscul să crească TVA-ul şi să bage România în recesiune.

Pe termen scurt singurele instrumente pe care le avem sunt politica monetară şi politica fiscală. Trebuie să dăm voie consumului să crească şi să avem mai multă lichiditate.

Dacă avem un TVA mai mic următoarele preţuri vor fi mai mici. Ce este în sistem va rămâne probabil la acelaşi preţ, dar se creează o altă dinamică în economie. Nu trebuie să se umble la reducerea CAS.

În România majoritatea firmelor lucrează cu statul. O scădere TVA nu se vede imediat pentru că companiile nu au niciun interes să fie într-o competiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO