ZF Live

VIDEO ZF Live. A decis să lase o carieră bine plătită în bancă pentru a-şi deschide o afacere cu flori. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de pe 11 iunie, cu Cristina Creţu, antreprenor

Autor: Ştefan Stan

11.06.2014, 13:25 23168

Cristina Creţu, o fostă bancheră, a decis anul trecut să renunţe la o carieră bine plătită în bancă pentru a-şi deschide o afacere cu flori. ”M-a ajutat mult în afacere domeniul din care am venit. Sunt mândră că am reuşit să acumulez nu doar cunoştinţe profesionale, cât să reuşesc să cresc într-o companie în care am avut mentori şi am devenit responsabilă, muncitoare. Orice bancher îşi doreşte să îşi mulţumească clienţii”, a declarat la ZF Live Cristina Creţu.

Business-ul cu flori este sezonier, lupta mare în acest domeniu este pe inventivitate şi pe păstrarea clienţilor.

”Dacă vara este plină de evenimente, nunţi, ceremonii, botezuri sau alte evenimente private, este posibil ca după această perioadă de două luni, să nu se mai întâmple nimic. Trebuie să fii într-o căutare şi o întreţinere permanentă a clienţilor, să îi atragi şi să ai grijă de ei şi să vii mereu cu idei. Am observat că funcţionează bine consultanţa în design floral, cum să combini florile, ce flori ţi se potrivesc”, a spus Cristina Creţu.

”La ora actuală sunt foarte mulţi comercianţi şi antreprenori în acest sector. Fiind ieşită dintr-un alt domeniu, am făcut totul după intuiţie. Pentru promovare am creat un site şi o pagină de Facebook şi am organizat un eveniment într-o librărie bine cunoscută din Centrul Bucureştiului, în care am expus câteva colecţii. Am chemat oameni, am aşteptat feedback-ul. Am avut nevoie de oameni să vadă şi să încerce produsele, după care am căpătat încredere să merg mai departe”, a adăugat Creţu. 

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO