ZF Live

VIDEO ZF Live. Alex Hudiţan: Fabric în China şi vând în America pe Amazon articole sportive de 1 mil. dolari pe an

Autor: Corina Zamfir

14.06.2017, 13:00 9873
Alex Hudiţan, „mentorul” comunităţii românilor care vând prin intermediul Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, a depăşit anul trecut o cifră de afaceri de un milion de dolari din vânzarea de produse pe platforma gigantului american.

„La început am urmat un curs şi am învăţat de acolo cum poţi să iei produsele din China şi le vinzi pe Amazon în Statele Unite. Ne-am adunat cinci băieţi, ne-am pus pe treabă, ne-am ajutat reciproc şi ne-am gândit cât de bine ar fi să-i ajutăm şi pe alţii să vândă pe Amazon. Aşa a crescut comunitatea”, a declarat Alex Hu­di­ţan, prezent în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Cursul Amazon Set Up du­rează 14 săptămâni, timp în care do­ri­torii pot învăţa practicând cum să vândă produsele, susţine el.

„Mai întâi le aratăm cum să căute produsul, folosind nişte criterii prestabilite. Apoi trecem la următorul modul, care constă în a vorbi cu furnizorul din China. Urmează lis­tarea produsului pe Amazon, le ară­tăm tot ce ţine de poze, descriere şi aşa mai departe, iar ultimul modul este partea de lansare. Nu poţi să pui un produs acolo şi să speri să se vândă. Este o strategie pe care noi o folosim de trei ani cu succes”, explică Alex Hudiţan.

„Am ajuns la furnizor prin alibaba.com. Totul se întâmplă online. Prima dată cerem nişte mostre de la mai mulţi furnizori pe care ni le trimit în România, le analizăm şi alegem produsul care ne place cel mai mult. Transportul unui singur produs costă între 50 şi 80 de dolari, dar se pot face optimizări.”

Următorul pas pe care Alex Hudiţan îl are în vizor este să vorbească cu furnizorul ce detalii vrea în plus, dacă să mai adaugi ceva la produs sau nu. „Este bine să nu inovezi foarte mult. Trebuie să le dăm omenilor ce vor, dar mai bine decât ceea ce este pe piaţă.”

„Oferim celor din China toate detaliile de care au nevoie pentru împacherare, apoi ei se ocupă de tot şi de obicei în 30 de zile este gata producţia. O pune pe avion, ajunge în câteva zile la un quality check în State. Înainte să ajungă la Amazon vrem să fie totul perfect pentru că noi vindem produse premium”, adaugă el.

După ce produsele ajung la Amazon, ei se ocupă de tot: de depozitare, împart produsele la depozitele din SUA unde ştiu că este cerere mare pentru marfa respectivă, de trimiterea coletelor la clienţi, de contabilitate etc., explică Alex Hudiţan. „Noi ne ocupă doar să trimitem produsul şi de tot ce ţine de marketing.”

„Cei de la Amazon fac toate tranzacţiile la ei pe platformă şi pe tine te plătesc o dată la două săptămâni. Ei îşi iau o taxă din preţul de vânzare pe care tu îl stabileşti. Undeva la 15% este comisionul lor, iar apoi mai sunt câteva taxe precum cea de depozitare. În total se ajunge la 25% din preţul de vânzare al produsului, iar marjele de profit sunt între 30% - 50% la produs”, concluzionează Alex Hudiţan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Urmează ZF Bankers Summit'24