ZF Live

VIDEO ZF Live. Andrei Botescu, Pegas: Anul acesta vrem să dublăm numărul de biciclete produse, să ajungem la 3.000

19.02.2015, 13:48 930

Anul acesta am vrea să ajungem să dublăm numărul de biciclete vândute, 2.500-3.000. Cea mai scumpă bicicletă vândută a fost pe la 2.700 de lei. Bicicletele ajung mai scumpe prin personalizare: accesorii speciale, culori speciale, desene făcute de artişti etc. Vrem să definim Pegas ca o bicicletă care se asociează cu cultura urbană de astăzi, care se identifică cu ce este în vogă astăzi, a declarat la ZF Live Andrei Botescu, antreprenorul care a relansat bicicletele Pegas.

Avem din ce în ce mai multe comenzi şi nu reuşim să corelăm finanţarea capitalului de lucru cu comenzile. Banca nu ne dă împrumut pentru că nimeni nu îşi asumă un contract care să fie corelat cu timpul de producţie. Dacă un client vrea 1.000 de biciclete până luna viitoare, mie îmi ia 5 luni să le fac. Banca finanţează după ce marfa a fost deja livrată. Am nevoie de bani pentru a corela ciclurile. Avem şi un proiect în care vrem să ne construim nişte facilităţi de producţie, a mai spus el. "Cred că Pegas valorează în jur de 3 milioane de euro. Eu aş fi dispus să accept o intrare pe bursă la o evaluare mai mică, pentru că nu mă interesează atât de mult ideea să valorific brandul cât mă interesează să cresc. Avem nevoie de 300.000 de euro capital de lucru şi undeva peste 2 milioane de euro pentru facilităţi de producţie", a declarat antreprenorul.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live, cu Andrei Botescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO