ZF Live

VIDEO ZF Live. Cum ar arăta România dacă s-ar majora cota unică şi s-ar reduce TVA-ul. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live, de marţi, 29 octombrie, cu Daniel Anghel, PwC

29.10.2013, 15:50 646

Daniel Anghel, partener taxe PwC, a spus la ZF Live că statul ar trebui să se concentreze asupra creşterii gradului de colectare a taxelor şi impozitelor, în prezent sub media europeană, înainte de a lua în calcul alte măsuri fiscale, precum creşterea cotei unice de impozitare sau scăderea TVA.

“Nu ar trebui să vorbim neaparat de o majorare a taxelor, ar trebui să ne concentrăm pe creşterea gradului de colectare. Gradul de colectare la bugetul statului este în România în jur de  32-33% din PIB iar media europeană este în jur de de 42-44%”, a spus Daniel Anghel, care este şi membru în Consiliul Director al CIS (Consiliul Investitorilor Străini).

Anghel a vorbit în emisiunea ZF Live despre impactul majorării cotei unice şi scăderii TVA asupra economiei, măsuri luate în calcul ca ipoteze de guvernanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO