ZF Live

Video ZF Live. ”În clubul Colectiv se puteau monta trape antifum. Ar fi costat maxim 4000 euro şi sigur erau mai puţine victime”

Autor: Roxana Rosu

09.11.2015, 15:14 2026
În clubul Colectiv se puteau monta 1-2 trape antifum, care costă maxim 4000 euro şi ar fi redus numărul victimelor, eliminând rapid gazele toxice, a spus la ZF Live Gabriel Bănică, director general Skylux, firmă care vinde dispozitive împotriva incendiilor. ”la suprafaţa clubului, de 400 mp, se puteau monta 2 trape, chiar 1 mai mare.
 
Există trape de 1 mp, trape de 4 mp sau de 6 mp. Sala nu era la subsol, deci se puteau folosi aceste dispositive. Era nevoie de minim 4 mp de trape” Gabriel Bădică spune că existenţa acestor dispositive ar fi redus numărul victimelor pentru că nu mai inhalau gaze toxice şi fum. ”Sigur erau mai puţine victime. Erau afectaţi cei pe care au căzut bucăţi din tavan, cei cu arsuri. Dar nu erau afectaţi şi de gazele inhalate. Sigur salvau vieţi.” Aceste cupole se folosesc de foarte mulţi ani în străinătate, fiind o normă europeană care stipulează obligativitatea lor.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO