ZF Live

VIDEO ZF Live. Marian Duşan, investitor: Băncile nu vor finanţa niciodată un start-up

Autor: Cătălina Butan

10.07.2013, 15:38 749

Băncile private nu vor finanţa niciodată start-up-urile, de aceea este nevoie de intervenţia băncilor centrale care să finanţeze din bani proprii antreprenoriatul, a declarat Marian Duşan, preşedintele Asociaţiei Romanian Business Accelerator la ZF LIVE.

Mai multe state europene se pregătesc să lanseze astfel de programe, printre care Marea Britanie, Olanda, Germania sau Spania.

“Guvernul spaniol a dat drumul deja la un astfel de proiect pentru că băncile nu finanţează. Băncile nu vor finanţa niciodată un start-up doar pentru că tu ca antreprenor ai o idee”, a spus Marian Duşan, preşedintele Asociaţiei Romanian Business Accelerator la ZF LIVE.

Marian Duşan este fondator al proiectului “Start-up România”, prin care 1.000 de tineri vor primi consultanţă gratuită şi acces la surse de finanţare.

Proiectul pilot vizează 1.000 de tineri iar programul întreg are în vedere 50.000 de start-up-uri până în 2020.

Unul din cinci start-up-uri are şansă de reuşită. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF LIVE de miercuri, 10 iulie, cu Marian Duşan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO