ZF Live

VIDEO ZF Live. Marius Lazia şi Iulian Ruicu, TeAsiguri.ro: Angajaţii pot obţine reduceri cuprinse între 10 şi 40% dacă îşi fac asigurări prin intermediul unei platforme de beneficii

Autor: Dragoş Dinu

14.11.2017, 00:05 1082
Angajaţii din companiile mari, cu venituri şi educaţie peste medie, care au nevoie de asigurări de tip RCA, Casco sau chiar de asigurări de locuinţă pot obţine reduceri semnificative la achiziţia acestor produse dacă folosesc canale alternative de distribuţie a asigurărilor.
 
Un astfel de canal este platforma TeAsiguri.ro, unde preţurile cu discount sunt negociate cu asigurătorii înainte de a ajunge la angajatori.
 
„Înainte de a porni acest proiect am negociat cu asigurătorii un pachet de discounturi, cu patru asigurători din piaţă, vorbim de Allianz-Ţiriac, Uniqa Asigurări, Generali şi Omniasig, iar pe partea de asigurări medicale am negociat cu Mondial Assistance. Am negociat un pachet de reduceri, vorbim de reduceri de la 10 la 40% în funcţie de produs şi în funcţie de asigurător. Este un proiect business to business, integrăm, în primul rând, partea de corporate şi de HR, le prezentăm programul de beneficii, iar ei îl promovează intern prin canalele proprii, prin newsletter, intranet, diverse soluţii de comunicare. Apoi angajaţii află despre noi şi apelează la platforma noastră“, a explicat Marius Lazia, managing partner al platformei TeAsiguri.ro, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.
 
El a mai spus că reducerile diferă în funcţie de asigurător, iar la asigurarea locuinţei reducerea este de la 10 până la 40% în funcţie de asigurător (Omniasig oferă, de exemplu, 40% discount faţă de produsul standard, iar Allianz oferă 15%).
 
„Este vorba de cât a putut oferi fiecare în funcţie de marja de profit şi de bugetul acordat pentru o astfel de situaţie“, a mai spus Marius Lazia.
 
În prezent, platforma TeAsiguri.ro, înfiinţată în anul 2015, găzduieşte oferte de asigurări la care au acces aproape 300.000 de potenţiali clienţi.
 
„Targetul nostru este compania cu peste 100 de angajaţi, deşi avem în portofoliu şi companii cu peste 10.000 -15.000 de angajaţi. Există undeva în jur de 4.600 de companii în momentul acesta în România cu peste 100 de angajaţi, care  însumează 2 milioane de potenţiali angajaţi pe care îi putem avea la dispoziţie, estimând undeva o rată de penetrare care este comparabilă cu ceea ce există în momentul acesta în piaţa de asigurări generale, de 20%. Astfel, rezultă cam 400.000 de angajaţi către care am putea să ne ducem cu astfel de asigurări“, a spus Iulian Ruicu, managing partner în cadrul TeAsiguri.ro.
 
 
 
Ce au mai spus reprezentanţii TeAsiguri.ro la ZF Live:
 
♦ Chiar dacă majoritatea clienţilor sunt oameni educaţi, aceştia ştiu foarte puţine lucruri despre asigurări. Important este ca beneficiarul să ştie ce cumpără. Ideea de relaţie cu un broker de asigurări este importantă, deoarece sunt lucruri specifice despre care clientul nu are de unde să le ştie, de asta este important să vorbeşti cu un consultant.
 
Noi facem şi workshopuri în care le atragem atenţia participanţilor la ce trebuie să se uite când îşi fac o asigurare.
 
♦ Asigurarea medicală de călătorie este una dintre cele mai cerute asigurări. Sunt foarte multe interpretări care sunt diferite din partea asigurătorilor. Vorbim de situaţii tot mai des întâlnite în zona targetului de client. Vorbim de sporturi extreme, sunt foarte multe interpretări diferite, unii asigurători interpretează, de exemplu, partea de snowbording că ar fi un sport extrem, iar alţi asigurători o integrează în sporturi de agrement. Important este ca un client să afle toate aceste lucruri
 
♦ Avem exemplu de un client care s-a accidentat pe pârtie şi a rămas inconştient, a fost prelut de elicopter şi a venit factura de 5.000 de euro acasă. Având o asigurare de 40 de lei, lucrul acesta a fost acoperit integral de poliţa de asigurare.
 
♦ Important este ca încă de la achiziţia asigurării să se pună accent pe acele situaţii şi elemente care ar putea să contribuie într-o eventuală despăgubire, iar acesta este rolul nostru, să încercăm să facem asigurările mai prietenoase.
 
♦ Degeaba oferi un beneficiu angajaţilor dacă acel beneficiu nu este cunoscut. Pentru ca acest beneficiu să fie cunoscut de către angajaţi ai nevoie de o comunicare continuă. Am venit cu diverse soluţii, cum ar fi workshopurile de siguranţă. Am încercat şi workshopuri de asigurări. Am mers cu o altă abordare în zona de siguranţă. Am făcut workshopul ÑTe asiguri că eşti în siguranţă“ care vizează două direcţii: zona de prevenţie şi reacţie şi zona de externalizare. Avem un protocol cu cei de la Crucea Roşie pe parte de prevenţie şi reacţie. Ei au venit cu lucruri esenţiale pe care trebuie să le cunoşti în cazul unui cutremur şi incendiu, cum să reacţionezi.
 
♦ Prima medie anuală la CASCO este, pe zona de beneficii, undeva la 2.000 de lei o asigurare, la locuinţe este undeva la 350 de lei, partea de RCA este undeva la 400 de lei, sănătatea, ca produs individual, diferă între 350-450 de euro pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO