ZF Live

Video ZF Live. Peste 80% din site-urile din lume au vulnerabilităţi. Am avut surprize şi la companii cu departamente puternice de IT

14.03.2015, 12:12 744

Am fost solicitat şi de o instituţie de stat din România. În Rom nu există conceptul de proactivitate, unde nu se lansează nimic pe online fără să fi trecut printr-un test de securitate. Ca la maşini, întâi testezi apoi lansezi.

La noi nu e aşa. Noi suntem chemaţi când apar probleme. Însă, nu e peste tot această problemă, sunt şi manageri de IT conştienţi de pericolul atacurilor cibernetice şi ne-au solicitat.

Preţurile se fac în funcţie de infrastructura IT, cât de expusă este compania, una e să ai un server  alta e să ai zeci de servere. Noi nu ne rezumăm de ce ne arată clientul, ci folosim profile de facebook, ziare online. Nu facem un audit pe hârtie, ci facem un atac real.

Ati atacat BNR? Nu, dar am face-o cu plăcere, dacă am fi solicitaţi de ei, într-un mediu controlat.

Cele mai putin vulnerabile instituţii/companii? Cele fără conexiune la internet, a declarat Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence în cadrul emisiunii ZF Live de vinery, 13 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO