ZF Live

VIDEO ZF Live. Povestea jurnalistului ZF care a lucrat în cel mai puternic centru financiar din lume. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live cu Cristian Micu, NBG Securities, fost Credit Suisse, fost redactor ZF

Autor: Cătălina Butan

26.09.2013, 16:49 742

Criza financiară din 2008 l-a prins pe Cristian Micu, în prezent director general la NBG Securities România, fost redactor la Ziarul Financiar pe pieţe de capital, în City-ul londonez, cel mai puternic financiar din lume, unde lucra din septembrie 2008.

După un an de MBA în Londra şi un training de şapte săptămâni la New York, Micu şi-a început munca la Credit Suisse, în Londra, în septembrie 2008, tranzacţionând pe pieţe emergente din est, în special din Rusia. Programul său era în medie de 12 ore, de la 6 jumătate dimineaţa la 6 jumătate seara.

Micu a spus în emisiunea de business ZF Live de joi, 26 septembrie, că experienţa din Londra, în zilele prăbuşirii Lehman Brothers, a fost una “pe care nu o poţi vedea în filme sau citi în cărţi” . Clienţii trebuiau să vândă la orice preţ, iar traderii tranzacţionau zilnic la telefon sute de milioane de dolari. Micu spune însă că din punctul de vedere al traderilor, perioada a fost una bună, piaţa fiind volatilă iar profiturile enorme.

"Din punctul nostru de vedere a fost o perioadă bună, piaţa era foarte volatilă, banii pe care i-am făcut atunci nu i-am mai făcut după aceea niciodată. Traderii stăteau la telefon cu clienţii. Se făceau trazacţii de sute de milioane de dolari pe zi, pierderile şi câştigurile erau foarte mari, dar nimeni nu era panicat", a spus Micu.

Micu a lucrat în 2001, timp de un an, la Ziarul Financiar ca redactor pe pieţe de capital. Micu spune că a învăţat la ZF că ştirile negative sunt de două ori mai citite ca cele pozitive şi că esenţa unui articol constă în titlu şi primul paragraf pentru că “nimeni nu stă să citească o analiză de două pagini”.

Citiţi aici un reportaj scris de Cristian Micu la ZF.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO