ZF Live

VIDEO ZF Live. România e pe ultimul loc în UE la productivitatea culturilor de porumb, jumătate faţă de Germania şi Franţa

29.01.2015, 14:21 323

România ocupă ultimul loc în UE la productivitatea medie a culturilor de porumb, la jumătate faţă de Franţa şi Germania de exemplu, cauzele fiind polarizarea suprafeţelor agricole şi lipsa exploatării eficiente a acestora.

„România are nouă milioane de hectare, dar încă nu am reuşit să-l comasăm şi să exploatăm eficient. Tehnologia se aplică doar în fermele mai mari. De aceea rezultatele comparativ cu ale Ungariei sunt cele care sunt. Ungaria a beneficiat de fonduri UE, statul a ajutat mai bine fermierii, au intrat în UE mai devreme. Aşa se explică situaţia actuală”, a spus la ZF Live Ioan Andru, fermier cu 700 de hectare în Arad.

În ultimii de 25 de ani, fermierii români nu au reuşit să depăşească nici măcar o dată productivitatea din exploa­taţiile agricole ungureşti, iar maghiarii au reuşit chiar şi recolte la hectar de 2,6 ori mai mari decât cele locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO