ZF Live

VIDEO ZF Live. "România impozitează proprietăţile la nivelul secolului 19, suntem mult sub media europeană la acest capitol". Urmăriţi înregistrarea ZF Live de joi, 26 iunie, cu Ion Anghel şi Alin Chitu

26.06.2014, 14:18 627

Urmăriţi înregistrarea ZF Live de joi, 26 iunie, cu Ion Anghel şi Alin Chitu

Impozitarea proprietăţilor din România tinde să fie inechitabilă din cauza sistemului de calcul învechit, astfel că autorităţile ar trebui să ia în calcul stabilirea unor noi politici fiscale, care să surprindă în mod corect valoarea economică a proprietăţilor, a declarat  Alin Chitu, Tax Partner al Ţuca, Zbârcea & Asociaţii, la ZF Live.

“Baza de impozitare trebuie stabilită în funcţie de valoarea economică. Există studii care arată că în ciuda faptului că avem o ţară cu 90% din populaţie proprietari, veniturile din impozitarea proprietăţilor sunt sub media ţărilor dezvoltate”, a spus Chitu.

Chitu este de părere că statul ar trebui să conducă o serie de studii, bazate pe localizarea proprietăţilor şi utilizarea la maximum a potenţialului unei clădiri, pentru a putea estima valoarea economică a pieţei de real estate din România.

Implementarea unei modalităţi de calcul este susţinută şi de Ion Anghel, profesor şi director al Departamentului de Analiză si Evaluare Economico-Financiară la ASE. “În Bucureşti este nevoie de o bază de date, care să conţină informaţii referitoare la suprafeţe, vechimea clădirii, numărul de metri pătraţi, dar şi date despre tranzacţii. Astfel, valoarea de impozitare poate fi estimată cu ajutorul metodelor statistice”, a spus Anghel. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO