ZF Live

Video ZF Live. Românii se împrumută mai puţin şi pun tot mai mulţi bani deoparte

Autor: Oana Stupinean

24.03.2015, 14:48 361

Cu siguranţa componenta de economisire joacă un rol tot mai mare,  se observă şi în evoluţia balanţelor. Zona de creditare a scăzut, iar zona de economisire creşte, a declarat Cătălin Munteanu, director executiv aria persoane fizice în cadrul Raiffeisen, la ZF Live. 

E aproape imposibil de tras o concluzie a comportamentului în general.  Sunt foarte multe date care nu iţi permit să tragi o concluzie relevantă.

Incercăm şi suntem destul de aproape să lansăm un modul pentru client, astfel încât chiar dacă nu poţi să-l aşezi în anumite categorii, să-i poţi da infotmaţii care să-i permită lui să se încadreze în categorii, a mai spus Munteanu.

„Alternativa la acest depozit o constituie contul de economisire. Acesta îi dă posibilitatea clientului să-şi retragă banii indiferent de momentul în care are nevoie de ei, fară a pierde avantajul dobânzii. La momentul în care am scos din ofertă depozitul pe o lună, nivelul dobânzii pe contul de economisire era mai mare decât dobânda pe care o ofeream la depozitul pe o lună, respectiv 2,3% faţă de 1,65%”, a declarat Cătălin Munteanu.

Urmăriţi mai multe subiecte din ZF Live aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO