ZF Live

VIDEO ZF Live. Sorin Faur, BDO: Cea mai mare problemă a antreprenorilor români este că sunt conservatori şi vor să fie siguri că afacerea lor merge

Autor: Ştefan Stan

02.09.2014, 14:10 547

Una din cele mai mari probleme cu care se confrontă antreprenorii pe piaţa locală este lipsa posibilităţilor de finanţare, care sunt la baza înfiinţării unui startup. În America se nasc 530.000 de startup-uri în fiecare an, în timp ce în România au fost înfiinţate aproximativ 60.000 de companii, în scădere faţă de anii anteriori, a spus la ZF Live Sorin Faur, director de HR la BDO.

”Diferenţa între antreprenorii din România şi SUA e că sistemul de acolo e gândit să te ajute. Singura ta grijă e să ai o idee bună. Ecosistemul în SUA are trei părţi: antreprenorul cu ideea, partea de finanţare care este complet autonomă şi publicul, care este dispus să încerce lucruri noi”, a declarat Sorin Faur.

”Există nişte stagii de finanţare la care poţi să aderi. Primul stadiu este finanţarea din surse proprii, pentru că este important să pui ceva pe masă. Stadiul următor, cu finanţări până la 250.000 de dolari, constă în a merge la evenimente, prezinţi ideea. Şi la noi este un eveniment asemănător, Venture Connect”, a adăugat el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO