ZF Live

Video ZF Live. Un sfert din profesorii de fizică din ţară au învăţat o nouă metodă de predare

25.02.2015, 14:02 297

Sistemul actual de predare nu pregăteşte elevii pentru cerinţele pieţei muncii, nu îi învaţă să gândească singuri şi să caute soluţii, ci s-a păstrat acelaşi stil discursiv, cu formule la tablă, a spus miercuri la ZF Live Cristian Hatu, directorul proiectului de transformare a metodei de predare a fizicii în învăţământul preuniversitar.

“Am observat că Germania, Canada, SUA, Finlanda, au mutat accentul la elevi, să nu fie doar receptori de informanţie.  Stilul cu formule, la tablă, discursiv nu îi ajuta să îşi dezvolte abilităţile cerute de piaţă. Am văzut care sunt strategiile didactice care formează astfel de abilităţi. Elevul trebuie să descopere singur fenomenele fizice discutate. Nu se mai pleacă de la formule, ci de la o întrebare incitantă”, a explicat Hatu.

Până în prezent 1300 de profesori de fizică au urmat aceste cursuri, reprezentând un sfert din totalul profesorilor de fizică din ţară. De la sfârşitul lunii aprilie 2014, furnizorul acestui curs de formare este Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti. Proiectul este finanţat din 2011 de Fundaţia Romano-Americană şi se desfăşoară în prezent prin Societatea Română de Fizică, inclusiv cu finanţare privată. Următoarea etapă este identificarea unor noi surse de finanţare pentru a permite participarea tuturori profesorilor de fizică la cursuri şi extinderea metodei de predare şi la alte materii.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de miercuri cu Cristian Hatu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO