ZF Live

ZF Live. Adrian Benţa, consultant fiscal: Angajatorii care nu plătesc contribuţiile şi taxele aferente salariilor angajaţilor riscă pedepse penale din martie 2022. „Dacă timp de 60 de zile după scadenţă un angajator nu îşi plăteşte impozitele, atunci este pasibil cu sancţiune, inclusiv cu închisoarea”

Autor: Răzvan Botea

05.01.2022, 11:00 894

Adrian Benţa, consultant fiscal la Benţa Consult, a spus, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că legea care prevede inclusiv pedeapsa cu închisoarea pentru angajatorii care nu plătesc impozitele şi taxele cu stopaj la sursă s-a publicat în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare din martie 2022.

„Neplata stopajului la sursă reprezintă o infracţiune. Legislaţia, de data aceasta, este foarte clară asupra căror impozite se referă. Sunt 19 categorii de impozite, sigur, impozitul pe salariu, contribuţia la pensii şi sănătate sunt doar 3 din cele 19 categorii de impozite, care conţin inclusiv impozitul datorat de nerezidenţi în România”, a explicat Adrian Benţa la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business Services.

 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO