ZF Live

ZF Live. Adrian Georgescu, ADCA Proiect: Salariile pentru inginerii electricieni se situează între 800 şi 1.500 de euro pe lună. Preţurile pentru realizarea unei instalaţii electrice de la zero într-o clădire de dimensiuni mari sunt între 80 şi 120 de euro pe mp

Autor: Alexandra Matei

05.01.2021, 20:20 413

Instalaţiile electrice, un sector al ingineriei esenţial atât pentru desfăşurarea activităţii instituţiilor publice, cât şi pentru zona rezidenţială, au nevoie de mentenanţă şi de ingineri şi maiştri competenţi, astfel încât să se asigure o funcţionare corectă şi sigură. Astăzi, aproximativ 80% dintre spitalele din România funcţionează cu instalaţii electrice vechi, care necesită intervenţie de urgenţă.

Totodată, cele mai multe apartamente din Bucureşti, construite cu ani în urmă, au instalaţii electrice cu potenţial de defect, iar instalaţiile electrice subterane din Bucu­reşti nu au fost schimbate de foarte mult timp.

„Sunt 80% dintre spitalele din ţară unde instalaţia electrică este veche, nu este întreţinută, nu există contracte de mentenanţă şi necesită intervenţie de urgenţă. După cum se vede, au început să apară şi accidentele, precum cel recent de la Piatra-Neamţ şi altele întâmplate de-a lungul anilor în Bucureşti. Acest lucru se întâmplă din cauză că instalaţiile electrice sunt vechi, au fost aduse echipamente noi în spitale, au fost făcute modificări şi reamenajări de secţii. Instalaţia unui spital vechi poate fi refăcută de la zero. Se face încă un tablou general al spitalului, se pune lângă tabloul vechi şi consumatorii se preiau, unul câte unul. Sunt în derulare astfel de operaţiuni. Recomandarea mea este un program naţional de revedere a tuturor instalaţiilor electrice din spitalele din România“, a declarat Adrian Geor­gescu, managing partner la ADCA Proiect.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO