♦ Despre acest trend şi despre cum culturile pot creşte organic, fără o implicare semnificativă a omului, a scris autorul japonez Masanobu Fukuoka în cartea sa, „Revoluţie cu un pai: O introducere în agricultura naturală“ ♦ Teoria autorului japonez era următoarea: culturile cresc singure şi oamenii nu ar trebui să intervină, iar după ce a ajuns la rezultate care confirmă această teorie, a publicat această carte, în 1978, care acum este pentru prima dată tradusă în limbă română.
Agricultura naturală începe să fie tot mai interesantă pentru micii fermieri, dar şi pentru oamenii care cultivă pe un petic de pământ pentru consumul propriu. Fie că vorbim de cei crescuţi la ţară care ştiu ce înseamnă să ai o grădină cu legume şi fructe, fie că ne referim la cei care s-au retras într-o zonă din afara oraşului şi au decis să-şi cultive roşii, castraveţi sau ceapă pentru ei înşişi, agricultura naturală e un trend tot mai des întâlnit.
Despre acest trend şi despre cum culturile pot creşte organic, fără o implicare semnificativă a omului, a scris autorul japonez Masanobu Fukuoka în cartea sa, „Revoluţie cu un pai: O introducere în agricultura naturală“, publicată în anul 1978.