ZF Live

Zf Live. Adrian Marin, UNSAR: Noile tarife pentru poliţe RCA vor duce la o scădere de peste 10% a pieţei asigurărilor

Autor: Greta Bogdan, Anelis Baciu

01.11.2016, 00:06 470

Primele brute subscrise de companiile locale de asigurări vor scădea cu mai mult de 10% odată ce tarifele maximale calculate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru poliţele auto obligatorii (RCA) vor intra în vigoare, a declarat Adrian Marin, preşedintele Uniunii Na­ţionale a Societăţilor de Asigurări şi Re­asigurări (UNSAR), în cadrul emisiunii ZF Live.

„Pe termen scurt nu avem alte linii de busi­ness care să susţină piaţa la fel ca RCA-ul. Vedem oportunităţi pe asigurări de să­nătate, agricole, asigurări legate de fonduri euro­pene, însă acestea nu pot compensa scăderea primelor subscrise ca urmare a intro­ducerii tarifelor maximale. Dacă până acum principalul motor pentru piaţa asi­gu­ră­rilor a fost de departe RCA-ul, de acum încolo va exista un regres cu care jucătorii va tre­bui să se confrunte.“.

El a afirmat că asociaţia asigurătorilor îşi rezervă dreptul de a monitoriza atent şi de a acţiona în faţa noului cadru, apelând atât la nor­mativele europene, cât şi la cele naţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO