ZF Live

ZF Live. Adrian Vascu, senior partner, Veridio: Reforma din PNRR cu privire la impozitarea şi evaluarea proprietăţilor din România este scrisă de oameni care habar nu au de ce se întâmplă pe aici

Autor: Alexandra Matei

26.06.2021, 10:55 2214

♦ O discuţie des întâlnită în România şi care reiese totodată şi din lucrurile nescrise în PNRR la acest capitol este cea a impozitelor mici pe proprietăţi ♦ „Ideea de a face un soft în România, care să calculeze eficient impozitele, nu este o idee proastă, însă nu există nişte baze de date de la care să se pornească” ♦ Pentru a se putea realiza ceea ce este scris în PNRR, este nevoie de ajustări şi de oameni care să cunoască fiecare domeniu în parte.

Adrian Vascu, senior partner la Veridio, consideră că reforma cu privire la impo­zitarea şi evaluarea pro­prie­tăţilor din Româ­nia, regă­sită în Planul Naţional de Redresare şi Re­zilienţă (PNRR), care cuprinde circa 1.000 de pagini unde sunt tratate o multitu­dine de subiecte, scoate la iveală faptul că nu există o cunoaştere aprofundată a subiectului.

Acesta menţionează că o problemă care s-a tot discutat la nivel de ţară şi care reiese din lucrurile nescrise în PNRR este cea a impozitelor mici pe proprietăţi în Româ­nia, pe care nimeni nu a avut curajul să le majoreze. În interiorul PNRR este ascunsă această cerinţă, spune el, fără a fi un obiectiv declarat de a creşte aceste impozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO