ZF Live

ZF Live: Alexandra Smedoiu, partener, Deloitte România: Observăm o creştere a preţurilor locuinţelor noi în România, cel puţin pe termen scurt şi mediu

Autor: Iulia Apostoiu

21.07.2021, 00:05 572

♦ Cererea mare de locuinţe noi va conduce la o creştere a preţurilor.

Deloitte România, lider al serviciilor de consultanţă pentru sectorul imobiliar, a publicat recent un studiu în care s-a analizat acce­sibi­litatea achiziţionării unei locuinţe în 60 de oraşe europene. În acest clasament, România se situează la jumătate în termen de accesibilitate, respectiv numărul de salarii medii brute anuale necesare pentru achi­ziţia unui apar­tament este de 7. Ţări precum Irlanda, Belgia şi Portu­galia au nevoie de doar 4 ani, în timp ce la polul opus se află Serbia cu 15 ani de muncă necesari.

Alexandra Smedoiu, partener la Deloitte România, spune că tot din acest studiu reiese şi faptul că preţurile locuinţelor de pe piaţa locală au crescut şi vor continua să crească în următorii ani.

„Marea majoritate a participanţilor în studiu sunt de părere că va continua o tendinţă uşor crescătoare a preţurilor, cel puţin pe termen scurt şi mediu, acestea sunt predicţiile, tendinţa asta uşor crescătoare este dată în primul rând de cererea susţinută care se estimează că va continua să existe, cel puţin pe piaţa locuinţelor noi“, a declarat Alexandra Smedoiu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO