ZF Live

ZF Live. Alexandru Giurovici, director analyst, Gartner, SUA: Deficitul de forţă de muncă din industria de IT este şi va fi în continuare mare. Iar rezultatul direct este că avem mai puţini oameni care vor câştiga şi mai mulţi bani, exploatând know-how-ul pe care îl au

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.12.2022, 17:00 270

„Dacă începem să căutăm la nivel global un devops engineer în circa 8-10 luni îl găsim însă în România mă aştept să dureze de două ori mai mult“ „Îmi e greu să cred că piaţa de profil se poate satura, având în vedere că IT şi tehnologie există peste tot în prezent. Asta s-ar putea întâmpla în momentul în care dispar joburile entry level“.

Automatizarea optimizează şi eliberează resursele din com­panii, iar după cei aproape trei ani de accelerare a digitalizării şi automatizării, companiile vor continua acest trend, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Alexandru Giurovici, director analyst al companiei de cercetare în domeniul tehno­logiei Gartner, SUA. Astfel, în continuare, digitalizarea îşi va continua trendul, dar una dintre marile provocări cu care se luptă în continuare industria de IT&C şi jucătorii de profil este reprezentată de deficitul foarte mare de personal.

„Sunt extrem de puţine persoane şi nevoia de oameni care să ocupe diverse roluri în industria de IT este de zece ori mai mare, să spun. Deci, rezultatul direct este că în acest moment avem mai puţini oameni care vor câştiga şi mai mulţi bani, exploatând know-how-ul pe care îl au. S-a accentuat competiţia şi automatizarea este singurul lucru care îţi oferă multiplicatorii de forţă ca o companie cu 10 -15 persoane să concureze cu ceea ce făcea anul trecut o companie care are 200 de angajaţi. După automatizare urmează şi mai multă automatizare“, a spus Alexandru Giurovici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO