ZF Live

ZF Live. Alexandru Rusu, Daikin Air Conditioning: În Bucureşti 30-35% din apartamente au aer condiţionat. În provincie ponderea scade şi la jumătate

Autor: Roxana Rosu

13.07.2017, 00:06 671

Vânzările de aparate de aer con­diţionat sunt mai modeste în acest an faţă de 2016, un an în care temperaturile ridicate au apărut mult mai devreme, încă din primăvară, în timp ce acum se­zonul cald a început târziu, a spus Alexandru Rusu, residential sales supervisor Daikin Air Conditioning Central Europe România la ZF Live.

Daikin este un gigant japonez activ pe piaţa aparatelor de aer condiţionat.

„În Bucureşti, undeva la 30-35% din apartamente au aer condiţionat. În alte zone procentele diferă mult, în funcţie şi de temperatura şi de puterea de cumpărare, şi pot fi sub 15%“, a explicat Alexandru Rusu.

Reprezentanţa Daikin în România vinde câteva zeci de mii de bucăţi pe an, fiind unul dintre primii trei distribuitori de aer condiţionat de pe piaţa locală. 

Potrivit lui Alexadru Rusu, o statistică exactă a vânzărilor este greu de făcut pentru că piaţa este împărţită între zona de retail, respectiv vânzările făcute prin reţelele mari de magazine, şi vânzătorii specializaţi, care oferă servicii la pachet. „Cred că se vând mai mult de 90.000 de aparate pe an şi noi suntem în top trei“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO