ZF Live

ZF LIVE. Alexandru Şeremet, BMW Group România: În 2021 la BMW în România numărul maşinilor electrificate s-a apropiat de cel al dieselelor

Alexandru Şeremet, BMW Group România

Alexandru Şeremet, BMW Group România

Autor: Mara Rolea

14.01.2022, 16:45 87

♦ Cererea pentru maşini electrice şi hibride a dus în premieră volumele acestora la valori similare cu ale celor diesel, care dominau piaţa în urmă cu câţiva ani.

„În România, piaţa electrică se maturizează, iar anul 2021 a fost primul an în care BMW a vândut un număr de maşini electrice apropiat de cel de motoare diesel. Am evoluat vine pe partea de electrice şi hibride, în segmentul premium suntem nr. 1 la electrice şi numărul 2 la hibride plug-in. În piaţă vedem o trans­for­mare majoră şi o migrare către elec­tri­ficare însă acum infrastructura trebuie să ţină pasul“, a spus Alexandru Şeremet, directorul de co­municare al BMW Group România.

Anul trecut BMW s-a clasat pe locul 11 în topul mărcilor cu cele mai mari vânzări de autoturisme noi în România, în creştere cu 14% faţă de 2020 la 3.257 de unităţi. În topul vânzărilor de electrice s-a clasat pe locul 8, cu 148 de unităţi, în creştere cu 40%, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), iar la hibride de tip plug-in s-a clasat pe locul al treilea cu 354 de unităţi, în urcare cu 174%.

Pe de altă parte, pentru a susţine piaţa maşinilor electrice, care anul trecut s-a dublat la peste 6.000 de unităţi, şi datorită Daciei Spring, nevoia de infrastructură este una tot mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO