ZF Live

ZF Live. Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45: Turismul intern a fost atracţia principală anul acesta, dat fiind contextul pandemic, iar cei mai mulţi dintre turişti au ales destinaţii de pe litoral, de la munte sau din staţiuni balneo. „Cred că 2020 este anul în care românii au redescoperit ţara, mai mult ca niciodată“

Autor: Alexandra Matei

07.11.2020, 13:24 476

♦ Mulţi dintre turişti au folosit anul acesta voucherele pentru vacanţe, iar ele ar putea fi un ajutor pentru turismul intern şi pentru economie dacă s-ar oferi şi anul următor ♦ Principalele condiţii pentru stabilirea unei vacanţe în afara ţării sunt: să nu se ceară test covid şi să nu se intre apoi în carantină, să fie preţul accesibil şi să fie o destinaţie sigură din punct de vedere medical.

Criza s-a resimţit în activitatea agenţiilor de turism, destinaţiile interne fiind mult mai atractive decât cele din străinătate, astfel că s-au înregistrat scăderi în ceea ce priveşte profitul pe care agenţiile l-au avut în acest an. Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, spune că anul acesta se află la circa 35% faţă de 2019, privind veniturile, şi că până în prezent au fost acoperite cheltuielile la limită, sau chiar s-a apelat la rezerve.

„Sunt multe de criticat la acest guvern, dar măsurile luate în această criză sunt destul de bune, dar, din păcate, insuficiente pentru noi, iar în turism nu am văzut măsuri directe. Avem pierderi mari, dar am avut resurse şi am reuşit să le acoperim în mare parte. Agenţiile touroperatoare au avut re­zerve din ultimii ani, în care industria a mers destul de bine. Toate agenţiile sunt acum deschise, dar aşteaptă vremuri mai bune şi îşi pun speranţa în acest vaccin pe care toată lumea îl aşteaptă. Anul acesta, litoralul s-a vândut bine, pentru că foarte mulţi au fost speriaţi de plecările în străinătate“, a declarat Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO