ZF Live

ZF Live. Alin Negrescu, KPMG: Deciziile fiscale din acest an sunt sub presiunea deficitului bugetar. Nu este nevoie de creşteri de taxe, ci de o colectare mai bună. Mediul de afaceri are nevoie mai mult ca oricând de predictabilitate şi linişte

Autor: Răzvan Botea

07.01.2021, 10:00 80

Alin Negrescu, tax partner la KPMG, a spus, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că măsurile de politică fiscală din acest an vor sta sub presiunea deficitului bugetar, pe care guvernul speră să îl ţină la 7% în 2021.

„Măsurile de politică fiscală care vor fi adoptate de către guvern în acest an vor sta sub presiunea deficitului bugetar. Avem o ţintă asumată de către guvern de 7% din PIB. Nu trebuie să uităm că am încheiat anul 2020 cu un deficit bugetar de peste 9%“, a spus Alin Negrescu la ZF Live.

El a spus că amânarea majorării plafonului pentru aplicarea cotei reduse de TVA la achiziţia de locuinţe a fost un semnal din partea guvernului privind politica fiscală de anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO