ZF Live

ZF Live. Alina Lăcătuş, casa de avocatură DLA Piper: Rata de succes a Consiliului Concurenţei în instanţă este foarte mare. Îmi sfătuiesc mereu clienţii că e mai bine să prevenim, să nu avem o investigaţie

Alina Lăcătuş: Datele din 2020 arată că peste 40% din valoarea amenzilor aplicate de Consiliul Concurenţei a fost recunoscută de companii.

Alina Lăcătuş: Datele din 2020 arată că peste 40% din valoarea amenzilor aplicate de Consiliul Concurenţei a fost recunoscută de companii.

Autor: Mara Rolea

12.04.2022, 17:00 130

Consiliul Concurenţei (CC) reprezintă o autoritate foarte activă şi stabilă, mult mai activă comparativ cu alte autorităţi din alte state, iar rata de succes de peste 90% a Autorităţii în instanţă îi determină pe avo­caţi să caute soluţii pentru a preveni even­tuale investigaţii, să îi ajute pe clienţi să înţe­leagă din timp ce alternative au la dispoziţie.

„Mie mi se pare mai greu să aperi o companie într-o investigaţie a Consiliului Concurenţei pentru că chiar dacă deschi­derea investigaţiei presupune că eşti în continuare nevinovat, Consiliul face o treabă foarte serioasă şi e foarte dificil în momentul în care ai deja o investigaţie. Deficienţele pe care le văd eu sunt că nu se uită şi la argumentele în favoarea  companiei“, a spus Alina Lăcătuş, Partner, Competition DLA Piper şi specialist în Consiliul Concurenţei, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Prin urmare, îmi sfătuiesc mereu clienţii că e mai bine să prevenim, să nu avem o investigaţie. Eu prefer, ca avocat, să dau consultanţă pe zona aceasta de business pe care îl faci zi de zi într-un mod corect să îţi atingi scopul de business, dar să te şi protejeze de un risc de concurenţă.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO