ZF Live

ZF Live. Ana Maria Creţu, cofondator şi membru în boardul de advisori, InnovX – BCR: În trei ani, au trecut prin InnovX - BCR 126 de start-up-uri care au atras investiţii totale de 25 mil. euro

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.06.2022, 12:00 180

Ecosistemul InnovX – BCR numără peste 100 de mentori şi 26 de companii partenere, respectiv investitori, corporaţii sau furnizori mari de tehnologie.

Aproape 130 de start-up-uri au trecut prin programul de accelerare a afacerilor din tehnologie InnovX-BCR, lansat în urmă cu trei ani, suma totală a investiţiilor atrase de aceste proiecte şi în contextul participării la program ridicându-se la 25 de milioane de euro. De asemenea, o parte din cele 126 de companii din cadrul hubului InnovX - BCR au creat 190 de locuri noi de muncă.

„Cele 126 de companii accelerate sunt clasificate pe stadii de dezvoltare, adică avem companii cu cifre de afaceri între 50.000 de euro şi 500.000 de euro cifră de afaceri sau investiţii. Şi avem companii între 500.000 de euro cifră de afaceri sau investiţii şi un milion de euro. Prin InnovX BCR, aceste start-up-uri au ridicat investiţii de 25 de milioane de euro equity şi crowdfunding, au fost eligibile pentru 37 de granturi euro­pene, au semnat parteneriate cu corporaţii prin care îşi promovează produsele reciproc, au semnat 95 de programe pilot - adică acele proof of concept (POC) - cu diverse corporaţii, inclusiv cu BCR, prin care îşi pot valida tehnologia“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Ana Maria Creţu, cofondator şi board of advisors member în cadrul InnovX – BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO