ZF Live

ZF Live. Andreea Nistor, Asociaţia pentru Valori în Educaţie: Angajatorii trebuie să facă un pas spre tineri şi să le schimbe percepţia cu privire la meseriile cu care ies din învăţământul profesional

Autor: Ramona Cornea

19.07.2022, 18:00 126

 „Este nevoie de campanii, întâlniri şi oportunităţi ca tinerii să afle mai multe chiar de la locul faptei, adică vizite în industrii. Este vorba de o nevoie de o informare mai bună cu privire la toate calificările astea.”

Angajatorii trebuie să facă un pas spre tineri şi să le schimbe percepţia cu privire la meseriile cu care ies din învăţământul profesional.

„Este nevoie de campanii, întâlniri şi oportunităţi ca tinerii să afle mai multe chiar de la locul faptei, adică vizite în industrii. Este vorba de o nevoie de o informare mai bună cu privire la toate calificările astea. Unele dintre ele sunt într-o zonă de tehnologie, ne uităm la ce se întâmplă în zona Braşovului şi la toată partea asta de aviaţie, de IT, lucruri care în alte ţări europene sunt calificări, studiate chiar şi în zona de dual. Noi ne-am obişnuit că în zona de profesional - tehnologic în România facem nişte calificări care mai au sau nu mai au legătură cu piaţa muncii”, a declarat Andreea Nistor în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO