ZF Live

ZF Live. Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Companiile care pun salariul în anunţul de angajare au şanse de două ori mai mari să atragă candidaţi. Există o reţinere din partea angajatorilor în a afişa salariul sau intervalul de propunere salarială. Salariul este primul element luat în considerare de un candidat în evaluarea unui job

Autor: Ramona Cornea

23.09.2021, 18:00 8880

Companiile care oferă informaţii despre salariul net în anunţul de angajare au şanse mult mai mari să atragă candidaţi, crede Andrei Frunză, noul CEO al platformei de recrutare BestJobs.

„În continuare există o reţinere în a afişa salariul sau intervalul de propunere salarială. Noi încercăm să transparentizăm lucrurile ghidând angajatorii către a publica încă din anunţ câteva informaţii despre salariu. Este vorba de salariul net. Dacă alegi să afişezi informaţii despre salariu, ai şanse de două ori mai mari să atragi candidaţi, atât numeric, cât şi calitativ. Asta înseamnă că vei petrece mai puţin timp filtrând prin zeci de CV-uri pentru a ajunge la viitorul angajat“, a declarat Andrei Frunză în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În continuare, salariul este criteriul cel mai important după care candidaţii aleg să aplice pentru un job, spune el. Pe lângă salariu, un alt criteriu este şi numele companiei, un indicator al mărimii firmei şi stabilităţii pe care o oferă unui angajat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO