ZF Live

ZF Live. Antoanela Comşa, Gran Via România: Oamenii caută spaţii locative mai mari, mai moderne. Vor spaţii verzi, terase, proximitatea faţă de şcoli, centre comerciale sau birouri. Salariile în Bucureşti sunt destul de mari, pot să suporte aceste preţuri medii, de peste 1.600 de euro pe mp util

Autor: Alexandra Matei

30.01.2021, 10:36 421

Vânzările de locuinţe nu au fost afectate de pandemie, potrivit Antoanelei Comşa, directorul general al proiectului imobiliar Gran Via, astfel că cererea este prezentă în continuare în piaţă, oamenii uitându-se chiar către spaţii locative mai mari, mai moderne şi care vin cu mai multe facilităţi pentru traiul în zona unde aleg să cumpere un apartament – spaţii verzi, terase, proximitate de şcoli, centre comerciale sau birouri.

Totodată, România are cel mai mic spa­ţiu locativ pe cap de locuitor, arată statis­ti­cile, de doar 20 de mp, în timp ce media europeană este de 32 de mp, iar acesta re­pre­zintă un motiv pentru care oamenii îşi doresc un spaţiu mai mare sau o cameră în plus.

„În ciuda pandemiei, pentru proiectul nostru din zona Aviaţiei, anul trecut am vândut 153 de apartamente, iar astăzi mai deţinem doar 5 apartamente dintr-un total de 291. Majoritatea celor care au cumpărat pentru investiţii au închiriat deja toate apartamentele. Deşi nu mai mergem la birou, ne gândim că ne vom întoarce în viitor aşa că ne cumpărăm sau închiriem un apartament aproape de zona de lucru. Vedem, totodată, un interes crescut pentru apartamentele de trei camere. Am lansat şi ultima fază a proiectului Gran Via Lujerului cu un total de 220 de apartamente şi doar în primele două zile am vândut 6 apartamente, dintre care jumătate de trei camere”, a declarat Antoanela Comşa, director general la Gran Via România, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO