ZF Live

ZF Live. Antoaneta Curteanu, UniCredit Bank: Acum băncile îşi arată interesul pentru atragerea lichidităţii şi noi am fost printre primii care au mărit dobânda la depozite pentru persoane fizice. Avem acum o dobândă de 3,5% pentru 12 luni, aceasta fiind o dobândă agresivă faţă de trecut

Autor: Mara Rolea, Mircea Nica

03.03.2022, 09:30 5546

„Avem acum o dobândă de 3,5% pentru 12 luni, aceasta fiind o dobândă agresivă faţă de trecut. Căutăm să atragem lichidităţile populaţiei în lei. Suntem pe moneda locală cu o pondere de peste 83% din valoarea soldului“.

Piaţa bancară a fost foarte lichidă în anii trecuţi, iar acum băncile încep să îşi arate interesul pentru atragerea lichidităţii, mărind dobânzile la depo­zi­te, a spus Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte al UniCredit Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„A fost o piaţă foarte li­chidă în anii trecuţi. Acum băn­cile îşi arată interesul pen­tru atragerea lichidităţii şi noi am fost unii dintre primii care au mărit do­bânda pentru persoane fizice, avem acum 3,5% pentru 12 luni. E o do­bândă agresivă faţă de trecut. Căutăm să atragem lichidităţile populaţiei în lei. Este o formă de protecţie în depozitul bancar“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO