ZF Live

ZF Live. Atena Boca, fondatoarea „La primul bebe”: Pe o scară de la 1 la 10, gradul de stres şi depresie în rândul mamelor a fost de 8-9 în ultimul an. Am dezvoltat un sistem naţional de sprijin pentru mame, „Bebe, bun venit”, cu un program video de 26 de ore de conţinut cu informaţii de la experţi atât din punct de vedere emoţional, cât şi informaţional

Autor: Alexandra Matei

06.04.2021, 17:00 195

 Acest sistem nu depăşeşte preţul de 150 de lei, întrucât scopul este ca orice mamă cu acces la tehnologie să şi-l poată permite. ♦ Acest program validează toate trăirile pe care mamele le au în perioada de după naştere, precum oboseala, lipsa de chef sau sentimentul de inutilitate pe care acestea îl experimentează.

Stresul cauzat de pandemia de Covid-19 s-a resimţit în rândul mamelor din comunitatea „La primul bebe”, cel mai cunoscut site despre mămici din România, cu peste 200.000 de membre, spune Atena Boca, fondatoarea acestuia. Pe o scară de la 1 la 10, menţionează ea, gradul de stres şi depresie în rândul mamelor a fost de 8-9 în ultimul an.

Totuşi, flexibilitatea asociaţiei pe care aceasta o conduce a crescut, iar recent, a fost dezvoltat un sistem naţional de sprijin pentru mame, numit „Bebe, bun venit”, prin care li se oferă informaţii direct de la experţi printr-un conţinut video de 26 de ore.

„A fost un an dificil. Iniţial, au existat depresii în rândul mamelor, dar apoi ele şi-au dat seama că orice lucru vine şi cu părţi rele, şi cu părţi bune. În comunităţile noastre am încercat să menţinem o stare de echilibru. Pe o scară de la 1 la 10, gradul de stres şi depresie în rândul mamelor a fost de 8-9. Lucrurile s-au mai temperat, dar nu cred că acesta este sfârşitul. Flexibilitatea, în cadrul asociaţiei noastre, a crescut. Am dezvoltat un sistem naţional de sprijin pentru mame „Bebe, bun venit”, care există în orice ţară civilizată. Am conceput un program video de 26 de ore de conţinut cu informaţii de la experţi, atât din punct de vedere emoţional, cât şi informaţional, pe care l-am accesibilizat ca preţ. Am spus că nu vrem să depăşească 150 de lei, pentru ca orice mamă să şi-l poată permite”, a declarat Atena Boca, fondatoarea „La primul bebe”, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Tot ea spune că cea mai mare nevoie a mamelor este sprijinul emoţional, chiar dacă acestea cred, înainte de a naşte, că sprijinul informaţional reprezintă nevoia principală.

Acest program, explică ea, validează toate trăirile pe care mamele le au în perioada de după naştere, precum oboseala, lipsa de chef sau sentimentul de inutilitate pe care acestea îl experimentează.

În general, cel mai des întâlnite subiecte în comunitatea de mame sunt, potrivit Atenei Boca, naşterea, alăptarea, îngrijirea bebeluşului, primul ajutor, somnul sau diversificarea.

Totodată, subiectele din această perioadă au fost orientate către tot ceea ce ţine de Covid-19, astfel că  întrebările din cadrul comunităţii tot în direcţia aceea s-au dus.

„Foarte multe mame, care urmau să nască, întrebau dacă există alte mame care au născut în perioada asta, altele îşi făceau în continuare griji cu privire la ce facem cu copiii acasă şi cum ne luăm timp liber pentru a rămâne sănătoşi la minte”, a mai spus fondatoarea site-ului.

Un alt subiect foarte prezent în comunitatea „La primul bebe” este, după spusele Atenei Boca, reîntoarcerea la job după naştere. Ea spune că a observat foarte multe mame, de-a lungul ultimilor ani,  care nu vor să revină la vechiul loc de muncă, decât poate pentru o perioadă scurtă, până când găsesc altceva ce le poate oferi mai multă flexibilitate.

Aceasta este de părere că cele mai multe companii din România nu oferă flexibilitate suficientă mamelor şi că angajatorii ar trebui să înţeleagă nevoile pe care o mamă le are.

În 2020, fondatoarea „La primul bebe” spune că a crescut numărul mamelor din comunitate şi că una dintre temerile ei a fost aceea că asociaţia nu se va putea susţine. Totuşi, ea povesteşte că anul trecut campaniile umanitare au crescut odată cu implicarea mai multor mame.

Pentru anul acesta, Atena Boca îşi propune să ajungă în toate judeţele ţării.

„Îmi doresc ca „La primul bebe” să ajungă la urechile mult mai multor mame din România, astfel încât ele să nu fie nevoite să treacă singure prin această perioadă de dezechilibru, adică naşterea unui copil. Îmi doresc ca România să înţeleagă rolul real al mamelor acasă cu bebeluşii, pentru că eu cred că viitorul este în braţele lor”, a mai spus ea.

Înainte de a pune bazele acestei comunităţi, Atena Boca a avut o carieră în real estate, la Colliers România. Ea spune că a învăţat foarte multe lucruri în acest domeniu, pe care le-a aplicat apoi în businessul social pe care îl conduce în prezent, cel mai important fiind faptul că a înţeles ce înseamnă vânzarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO