ZF Live

ZF Live: Atena Boca, fondator „La primul bebe”: Zilnic înregistrăm peste 3.000 de interacţiuni între membrii comunităţii în mediul online, dar şi multe întâlnirii offline

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.10.2018, 13:00 279

Grupul de Facebook LaPrimulBebe, în care mamele împărtăşesc experienţe şi discută despre tot felul de situaţii care apar în viaţa de zi cu zi, este una dintre cele mai puternice comunităţi de pe Facebook şi are  52.000 de membri, strânşi în cei şase ani de activitate. De asemenea, comunitatea înregistrează zilnic peste 3.000 de interacţiuni între membri ei, a spus Atena Boca, fondator „La primul bebe”, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Cred că trecem de 3.000 de interacţiuni pe zi, pentru că lucrurile astea se întâmplă în fiecare zi. Noi avem foarte multe întâlniri offline, în ultimii şase ani am organizat 100 de evenimente la care  au participat peste 20.000 de părinţi. S-au legat prietenii între părinţi şi s-au creat relaţii de business”, a spus Atena Boca.

Comunitatea pentru mame „La primul bebe” a fost creată de Atena Boca după ce a născut primul copil pentru că avea nevoie de ajutor şi de experienţa altor mame. Astfel, comunitatea avea la început doar 10 membri, iar în cei şase ani de activitate a ajuns la 52.000 de membri.

„După ce am născut  am trecut printr-o perioadă foarte grea. Eu eram obişnuită să controlez lucrurile şi să fie totul predictibil, am ajuns acasă, unde nu puteam să controlez nimic şi era un haos total. M-am simţit foarte singură, am trecut printr-o depresie post-natală. Aşa că am făcut un grup pe Facebook, un loc online în care mămicile îşi pot lua informaţii la orice oră din zi şi din noapte”.

Atena Boca speră ca în următorii ani activităţile demarate în cadrul comunităţii La primul bebe să aibă impact asupra a un milion de copii. „În prezent, sunt 245.724 de copii impactaţi. Am creat un mod prin care putem măsura ajutorul şi sprijinul pe care îl oferim.”

Pentru a-şi atinge targetul, membri comunităţii La primul bebe organizează campanii prin care strâng fonduri pentru spitale, maternităţi sau părinţi care au nevoi financiare.

„Prin ultima campanie am strâns aproape jumătate de milion de euro, bani cu care am dotat maternităţi şi spitale.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO