ZF Live

ZF Live. Călin Popescu, fondator NostraBiome: Folosim inteligenţa artificială pentru a analiza microbiomul uman, iar în prezent ne axăm pe afecţiunile digestive şi oncologice

Călin Popescu, fondator NostraBiome:
Primul palier pe care inteligenţa artificială intervine şi ne ajută este procesarea la scară a informaţiilor genetice şi chimice. Iar ulterior, un alt palier de interes în care folosim inteligenţa artificială este în asocierea la scară a anumitor produşi chimici, a cantităţii detectate în test faţă de referinţe şi informaţii clare cu privire la cum acestea afectează anumite mecanisme imune.

Călin Popescu, fondator NostraBiome: Primul palier pe care inteligenţa artificială intervine şi ne ajută este procesarea la scară a informaţiilor genetice şi chimice. Iar ulterior, un alt palier de interes în care folosim inteligenţa artificială este în asocierea la scară a anumitor produşi chimici, a cantităţii detectate în test faţă de referinţe şi informaţii clare cu privire la cum acestea afectează anumite mecanisme imune.

Autor: Ioana Nita

06.09.2024, 00:05 140

♦ „Tehnologia noastră face totul în aproape 2 minute pentru fiecare pacient, iar ulterior aceste recomandări personalizate am văzut deja în studii clinice şi preclinice că funcţionează extraordinar de bine în complementaritate cu terapia existentă.“

Start-up-ul medtech NostraBiome a dezvoltat o tehnologie bazată pe inteligenţă artificială care analizează microbiomul uman în detaliu pentru a putea oferi recomandări personalizate pentru fiecare pacient în parte. În prezent, start-up-ul se concentrează pe tratamentul afecţiunilor digestive şi oncologice, însă tehnologia este scalabilă şi poate fi extinsă ulterior şi către afecţiuni precum obezitatea, dependenţa de anumite substanţe, probleme ale pielii sau probleme de reproducere care pot fi controlate prin intermediul modulării micro­biomului.

„Compania noastră foloseşte inteligenţa artificială pentru a înţelege cum microbiomul uman contribuie la stabilirea anumitor procese imune în corp şi respectiv generează o anumită simpto­matologie. Noi în prezent ne uităm la anumite afecţiuni digestive şi la anumite afecţiuni oncologice,“ a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Călin Popescu, fondatorul NostraBiome.

Tehnologia dezvoltată de NostraBiome se bazează pe date validate medical şi utilizează inteligenţa artificială pentru a procesa şi interpreta cantităţi masive de informaţii generate de analiza microbiomului. „Un rezultat de microbiom are în jur de 10 giga de date. Pentru ca aceste date să fie interpretate şi înţelese de un om, ar fi nevoie de în jur de 5-6 săptămâni doar pentru un singur rezultat. Şi atunci primul palier pe care inteligenţa artificială intervine şi ne ajută este procesarea la scară a acestor informaţii genetice şi chimice. Iar ulterior, un alt palier de interes în care folosim inteligenţa artificială este în asocierea la scară a anumitor produşi chimici, a cantităţii detectate în test faţă de referinţe şi informaţii clare cu privire la cum acestea afectează anumite mecanisme imune“ a explicat el.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Health&Pharma Summit'24