ZF Live

ZF Live. Călin Ştefănescu, CEO & co-founder al Dora, primul robot de recrutare din România. În unele zone salariile sunt prea mici. Nu poţi să ai pretenţia să găseşti oameni repede şi care vin la muncă cu chef de muncă cu salarii atât de mici

Autor: Adelina Mihai, Mara Rolea

29.06.2022, 00:07 391

„Nu cred că există într-adevăr o criză de personal, ci o problemă de calibrare a ofertelor salariale cu aşteptările candidaţilor. Companiile ar trebui să ofere salarii la nivelul salariului mediu pe economie, nu la nivelul minim, dacă vor să găsească candidaţi“.

Companiile care fac noi angajări se plâng de faptul că nu găsesc suficienţi oameni, însă angajatorii trebuie să se uite întâi la ce salarii oferă, pentru că în unele zone salariile sunt foarte mici şi nu pot asigura un trai decent angajaţilor.

„Nu cred că există o criză de personal, ci o problemă de calibrare a ofertelor salariale cu aşteptările candidaţilor. Nu poţi să ai pretenţia să găseşti oameni repede şi să găseşti oameni care vin la muncă cu chef de muncă cu salarii atât de mici. Un salariu decent şi un mediu de lucru sănătos, constructiv, sunt condiţiile care trebuie îndeplinite pentru atragerea şi retenţia oamenilor“, a spus în cadrul emisiunii ZF Live Călin Ştefănescu, CEO & co-founder al Dora, primul robot de recrutare din România, dezvoltat de compania Happy Recruiter.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO