ZF Live

ZF Live. Capitalul privat românesc în industrie: „Dezvoltarea companiilor cu capital românesc presupune investiţii strategice în ramuri cheie şi angajarea de forţă de muncă specializată şi calificată“

Autor: Alexandra Cepăreanu, Alexandra Matei

05.12.2020, 21:58 173

Profitabilitatea companiilor private româneşti a urcat la 7,8% în 2018, faţă de 6,7% în anul anterior, în timp ce pentru companiile străine a rămas constantă la 3,7%.

Companiile cu capital pri­vat românesc, segment ce a înregistrat în 2018, ultimul an pentru care sunt date disponibile, un profit net total de 65 mld. lei, având o marjă netă de aproape 10% şi repre­zentând circa 44% din totalul cifrei de afaceri din economie, au nevoie de forţă de muncă calificată şi specializată şi de planuri de investiţii strategice, pentru a se dezvolta, susţin fondatorii unora dintre cele mai mari companii active în industria de automobile, în sectorul producţiei de echipamente energetice şi cel al producţiei de sisteme de acoperişuri.

 „Multe dintre domeniile din in­dustrie au suferit numeroase modificări, dinamica este mare în toate branşele. Pentru dezvoltare, întreprinderile cu capital românesc au nevoie de echipă calificată, forţă de muncă şi ambiţie“, a spus în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live Horaţiu Tepeş, preşedinte şi fondator al Bilka Steel Braşov, cel mai mare producător de sisteme de acoperişuri din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO