ZF Live

​ZF Live. Carmen Micu, şcoala de afaceri pentru membri de board Envisia: Cea mai mare greşeală pe care o poate face un membru de board este să nu se implice

Autor: Mara Rolea

01.06.2022, 18:20 171

Lipsa de implicare este cea mai mare eroare pe care o poate face membrul unui consiliu de administraţie, pentru că deciziile care se iau în şedinţele de board au impact pe termen lung în companie.

Un membru de board trebuie să se pregătească câte 6- 7 ore înainte de o şedinţă a consiliului de administraţie, iar astfel de şedinţe au loc, în general, o dată pe lună, a spus Carmen Micu, CEO& Founder, Envisia, prima şcoală de afaceri din România dedicată membrilor consiliilor de administraţie.

„Cea mai mare greşeală pe care o poate face un membru de board este să nu se implice. Neimplicarea poate duce la nedescoperirea punctelor oarbe şi diferitelor situaţii în care compania nu mai poate fi ghidată către o soluţie sau alta. O altă greşeală este ceea ce se cheamă education myopia, senzaţia că le ştim pe toate şi nu rămânem conectaţi la un sistem unde ne putem actualiza informaţia, atât din punctul de vedere al pieţei în care entitatea respectivă joacă, dar şi din punctul de vedere profesional“, a explicat Carmen Micu, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO