ZF Live

ZF Live. Carmen Sebe, CEO al SeedBlink: Am ridicat ştacheta şi ne uităm mai mult spre companii din zona late-seed sau spre investiţii de serie A, nu din zona pre-seed. Finanţările şi evaluările vor fi mai mari, iar riscul pentru investitori mai mic

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.08.2022, 16:15 404

♦ Tichetul mediu de investiţii pe SeedBlink are o valoare cuprinsă între 5.000 şi 6.000 euro, dar se investesc şi sume mari precum 50.000 euro sau chiar mai mult. 

SeedBlink, platforma europeană de investiţii specializată în finanţarea şi extinderea startup-urilor de tehnologie din România şi nu numai, are în plan să continue dezvoltarea la nivel internaţional, dar şi să construiască o comunitate de investitori care să susţină start-up-urile de IT în toate stadiile lor de creştere.

„Pentru următorii ani avem planuri măreţe. Vrem să ne dezvoltăm şi în zona de private, de comunitate de business angels şi să oferim posibilitatea de a investi în aceste companii mai repede şi mai sigur. În principiu, ne dorim să putem să oferim start-up-urilor investiţii de-a lungul fiecărui stadiu, pornind de la seria A, seria B, iar investitorilor să le putem oferi oportunitatea de a investi în diferite stadii ale companiilor de tehnologie, la nivel european”, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Carmen Sebe, CEO al platformei de crowdfunding SeedBlink, prin care se pot face investiţii în start-up-uri tech cu un tichet minim de 2.500 euro.

Ea a adăugat că investitorii de pe platforma SeedBlink caută în prezent runde mai mari de finanţare.

„Am ridicat ştacheta şi ne uităm mai mult spre companii din zona late-seed sau spre investiţii de serie A, nu din zona pre-seed. Acest lucru înseamnă că sumele vor fi mai mari, riscul pentru investitori este mai mic, iar evaluările sunt şi ele mai mari. Sunt avantaje şi dezavantaje, dar ne uităm în această zonă pentru că vrem să aducem valoare pentru investitorii noştri, să aducem valoare şi pentru start-up-uri, ajutându-le să crească şi să evolueze.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO