ZF Live

ZF Live. Cătălin Albu, profesor, Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, ASE Bucureşti: Nu cred că profesia contabilă va dispărea odată cu evoluţia tehnologiei. Noi îi învăţăm pe studenţi să-şi dezvolte inteligenţa de afaceri şi să cunoască mediul de afaceri

Autor: Ramona Cornea, Iulian Anghel

28.05.2024, 18:00 372

„Un soft de gestiune de date este foarte bun atât timp cât elimină muncă redundantă şi elimină erori, dar eu sper ca studenţii, absolvenţii noştri să nu lucreze în zona de contabilitate primară, pentru că altfel degeaba vin la facultate.”

Evoluţia tehnologiei nu va duce la dispariţia profesiei contabile, având în vedere că studenţii care studiază această materie sunt pregătiţi pentru a-şi dezvolta inteligenţa de afaceri, să cunoască mediul de afaceri şi să fie un partener al managementului unei companii în luarea deciziilor de business, susţine Cătălin Albu, profesor la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

„Eu nu cred că profesia contabilă va dispărea. Această tehnologizare, aceste softuri create de companii din ce în ce mai mult pot duce la externalizare a serviciilor de contabilitate, dar este doar baza serviciilor de contabilitate, adică introducere de documente primare în calculator. Eu nu predau studenţilor contabilitate în Academia de Studii Economice din Bucureşti de aceea, ci le predau pentru a învăţa să facă un plan de afacere, să fie un partener de discuţie cu managementul companiei, să fie un partener de discuţie pentru strategia, crearea şi implementarea strategiei organizaţionale a firmelor”, a spus el în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Tehnologia în domeniul contabilităţii are rolul de a elimina munca redundantă a contabililor, este o parte primară a profesiei, susţine el.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro