ZF Live

ZF Live. Cătălin Iancu, Evergent Investments: Pentru cultura de afine, pe o perioadă de 20-25 de ani, în medie, randamentele de 20-30% sunt foarte posibile. Noi am investit până acum 6 mil. euro şi avem 86 de hectare

Autor: Alexandra Matei

15.06.2021, 07:30 462

Cătălin Iancu, director general adjunct al Evergent Investments, cea mai mare societate de investiţii financiare listată la Bursa de Valori Bucureşti şi unul dintre cei mai mari proprietari de culturi de afine din România, spune că este nevoie de un interval de timp suficient de mare pentru a ajunge la un randament care să fie prezentat investitorilor, cu atât mai mult în acest domeniu, al agrobusi­nessului.

Astfel, el preci­zează că pentru o perioadă de 20-25 de ani, randa­mentele de 20-30% sunt realizabile.

Societatea de investiţii a ales, ca pe lângă acţiunile deja existente în energie şi utilităţi, să investească în culturi de afine, iar astăzi, la şase ani de la prima investiţie, deţine 86 de hectare şi îşi propune o dublare şi, ulterior o triplare a acestei suprafeţe.

„Atunci când analizezi capitalul investit, lucrurile nu sunt atât de roz. De la T0 la T7 ai scos banii, dar a durat şapte ani în care capitalul tău nu a produs nimic. E nevoie de un interval de timp suficient de mare pentru a ajunge la un randament pe care să-l prezinţi investitorilor. Pe o perioadă de 20-25 de ani, în medie, randamentele de 20-30% sunt foarte posibile“, a spus Cătălin Iancu, director general adjunct al Evergent Investments, la emisiunea zilnică de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO