• Leu / EUR4.9264
  • Leu / GBP5.8439
  • Leu / USD4.8175
ZF Live

ZF Live. Cătălin Mahu, fondator al restaurantelor La Mama: Am amânat dezvoltarea pentru că nu găsim forţă de muncă. Nu am anulat însă planurile, ne uităm tot la Bucureşti, deşi reconsider şi ideea de a franciza în afara Capitalei

Autor: Mara Rolea

04.07.2022, 16:15 332

♦ Pentru un restaurant nou, ai nevoie de 10-15 oameni de bază, deja bine pregătiţi, pe lângă novici ♦ Lanţul de restaurante La Mama are o echipă de 150 de oameni care lucrează în cinci restaurante şi un punct de livrare.

Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama, şi-a propus ca în acest an să deschidă mai multe restaurante mici, specializate în livrări. El spune că a amânat aceste lansări din cauza crizei de pe piaţa forţei de muncă, însă speră să reu­şească să opereze o serie de astfel de inaugurări în 2022. Antreprenorul nu înaintează cifre sau termene.

„Aceste spaţii vor ieşi de sub umbrela brandului La Mama. Nume­le La Mama vinde, dar e important să creezi un brand nou, specializat.“

Omul de afaceri adaugă totodată că cea mai importantă amânare a expansiunii brandului o constituie deschiderea a două restaurante a la carte. Motivul amânării este acelaşi - lipsa forţei de muncă. El precizează totuşi că nu e vorba de anularea pla­nurilor, ci doar de amânarea lor. „Ne uităm tot la Bucureşti pentru ex­pansiune, dar încep să mă gândesc din nou la ideea de a franciza în afara Capitalei“, a spus Cătălin Mahu, fon­dator al restaurantelor La Mama, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9264
Diferență: 0,002
Ieri: 4.9263
Azi: 4.8175
Diferență: -0,3104
Ieri: 4.8325
Azi: 5.8439
Diferență: -0,668
Ieri: 5.8832
Azi: 5.0450
Diferență: 0,1211
Ieri: 5.0389