ZF Live

ZF Live. Ciprian Dascălu, BCR: Anticipăm încă o creştere a dobânzii din partea BNR, la ultima şedinţă din 2021, la 2%. Cursul urcă la 4,98 lei/euro la final de an. ROBOR la 3 luni mai creşte şi poate urca în jur de 3,3% pe final de 2022, dacă dobânda cheie urcă la 3%. Dacă nu vor fi aplicate subvenţiile, inflaţia probabil va trece de 7%

Autor: Mircea Nica

24.10.2021, 11:53 1167

♦ Am avut Ungaria care a majorat rata de dobândă de la 1,65% la 1,80%. Pe 9 noiembrie, aşteptările noastre sunt pentru o creştere de dobândă de 50 puncte de bază la 2% cu rata finală pentru actualul ciclu de întărire a politicii monetare în jurul a 3% la jumătatea anului viitor.

Aşteptarea BCR privind dobânda de politică mone­tară este că BNR va rea­liza încă o creştere în ultima şedinţă de politică monetară din acest an, care va fi pe data de 9 noiembrie, a spus Ciprian Dascălu, economist-şef al BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Ne aşteptăm la încă o creştere a ratei de dobândă din partea BNR la ultima şe­dinţă din acest an, care va fi pe 9 noiembrie 2021. Amplitudinea va depinde foarte mult de ce vor face celelalte bănci centrale. Am avut Ungaria, care a majorat rata de do­bândă de la 1,65% la 1,80%. Pe 9 no­iem­brie aşteptările noastre sunt pentru o creştere de dobândă de 50 puncte de bază la 2 puncte procentuale, cu rata finală pen­tru actualul ciclu de întărire a politicii mo­netare în jurul a 3% la jumătatea anului viitor“, a explicat Ciprian Dascălu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO