ZF Live

ZF Live. Claudiu Cercel, BRD-SocGen: Stabilitatea cursului depinde de scenariul pensiilor. În scenariul negativ al creşterii pensiilor cu 40%, cursul poate depăşi 5 lei/euro

Autor: Mircea Nica

10.10.2020, 11:18 238

„Pentru moment dacă remarcăm reacţiile relativ slabe, putem spune că există un optimism privind eventuala reuşită a întoarcerii acestei decizii de creştere a pensiilor cu 40%. Pieţele anticipează că rămâne în vigoare creşterea de 14% aprobată de guvern“, susţine vicepreşedintele BRD.

Cursul este stabil, va ajunge sub 4,9 lei/euro la finalul anului, dar dacă ar rămâne această creştere a pensiilor cu 40% ar duce la o retrogradare a ratingului şi cursul va depăşi 5 lei/euro, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Claudiu Cercel, vicepreşedinte al BRD-SocGen.

„În opinia mea, având în vedere mecanismul nos­tru de curs controlat de către BNR, aşteptările noastre sunt pentru o depreciere mică, vedem că practic este sub 1%, în tandem cu celelalte mone­de din zonă, care au deprecieri în acest context de temeri privind un al doilea val al pandemiei. În actualul context, nu ne-am schimbat aşteptările pentru finalul anului cu privire la cursul leu/euro. Îl aşteptăm sub 4,9 lei/ euro, undeva în intervalul 4,87 lei/ euro - 4,89 lei/euro“, a spus Claudiu Cercel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO